maanantai 20. lokakuuta 2014

Parempi pyy pivossa...

Eilen Hali pääsi mukaan erästelemään. Hurautimme autoilla toinen reitin toiseen päähän ja toinen toiseen. Treffit oli sovittu noin reitin puoleen väliin, jossa oli tulistelu tauko ja autonavaimien vaihto. 

Keli oli kovin sumuinen ja pilvinen. Lopulta rupesi satamaan lunta, sillä seurauksella, että nyt lunta on reipas 10 cm! Jos eilen haaveilimme pilkkivehkeiden kaivamisesta esiin, niin nyt alkaa eräsukset kuumottamaan.

Eilisellä reissulla ei näkynyt kuin riekkoja ja tulilla Ville bongasi männyn latvasta metson. Oli kuitenkin tosi kaukana n. 400-500 m päässä. Ville ei päässyt edes pariinsataan metriin, kun metso lähti.

Reitillä oli vesieste ylitettävänä. Pakko oli antaa periksi, ja kantaa Hali yli!

Tulilla.

Tänään erästelimme noutajien voimalla itärajan pinnassa Murhijärvellä. Pitkospuut oli ikävästi hautautuneet lumeen, mutta maisemat olivat kuitenkin komeat kulkea.

Reissussa vierähti, noin tunnin ajomatkalla, seitsemän tuntia (Hali oli ollut nätisti mökissä). 
Metsot loistivat poissaolollaan, mutta pyy antautui eräksi. 
Hilda antoi meille ensin vinkkiä, että on tai on ollut lintua. Ei pystynyt kuitenkaan paikallistamaan niitä ja katosi kumpareen taa. Liekö siellä ajanut lintuja. Ilmestyi takaisin, mutta jatkoi edemmäs Timon ja Santun luo. Meitä paikka jäi kuitenkin kiinnostamaan. Ihankuin olisi rapse kuulunut ja puissa näkynyt liikettä. Ville astui muutaman askeleen edemmäs, niin pyy pomppasi kuusen alaoksilta. Pum, ja pyy putosi hankeen. Hilda juoksi paikalle ja sai kunnian noutaa arvon saaliin. 
Aika sitkeässä pyy tuntui olevan. Hermo kuitenkin lopulta petti, ja pyy teki virhearvion. Voi olla, että metsotkin istuivat visusti männyissä meidän menoa turvassa katsellen.
Harmillista, ettei Timo onnistunut saamaan saalista. Mutta onneksi hän oli tyytyväinen kansallisromanttiseen lenkkiimme. Kuulemma jo isojen kelojen paljous oli elämys sinänsä.
 
Ville lähti vielä reissun päälle hirveä paloittelemaan. Minä heitin parin tunnin lenkin Halin kanssa. Hali haukkui taas koppeloa, mutta se ei kestänyt haukussa kauaa. Pöllytimmemyös pyyn, jonka perään Hali juoksi, mutta ilmeisesti hukkasi sen sitten.

Eilen heitimme iltapäivästä vielä Hildan kanssa lenkin tässä mökin kupeessa. Pari ukkometsoa lähti, mutta ottivat varman päälle, ja lähtivät tosi kaukas.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tassunjälkesi kommentteihin, kiitos! / Leave your paw mark to the comments, thank you!